Enkele suggesties met groenten in de hoofdrol

  • Flammkuchen
    Crème:
    • Flammkuchencrème
    • Coulis van Peterselie, Knoflook en Citroenolie (Krulpeterselie en Bladpeterselie blenderen, samen met Knoflook en Citroenolie), op smaak brengen met Peper / Zout
    • Ingrediënten mengen, basis Green Cream
    Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren mini tomaatjes (gehalveerd), stukjes witvis (bijvoorbeeld Kabeljauw) en Lente-Ui

    Flammkuchen
    Crème:
    • Flammkuchencrème
    • Coulis van Rode Biet en Balsamico
    • Op smaak brengen met Peper / Zout
    • Ingrediënten mengen, basis Red Cream
    Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren Ui, Sjalot, Aardappel, Spekjes en Geitenkaas

    Flammkuchen
    Crème:
    • Flammkuchencrème
    • Coulis Gele Paprika
    • Op smaak brengen met Peper / Zout
    • Ingrediënten mengen, basis Yellow Cream
    Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren klein gesneden Paprika, gerookte Makreel en garneer met gesnipperde Bieslook

    Flammkuchen
    Crème:
    • Flammkuchencrème
    • Rode Port (Ruby)
    • Op smaak brengen met Peper / Zout
    • Ingrediënten mengen, basis Port Cream
    Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met partjes Peer, gehalveerde druiven (pitjes verwijderen), gekaramelliseerde rode ui, geroosterde Hazelnoot en blauwe Kaas
    (Stilton / Blue d’Auvergne etc.)
    Garneer met Waterkers

    Verder zijn natuurlijk ontzettend veel recepten te verzinnen, volledig naar eigen inzicht en smaak.
    Visueel is het mooi om de Crème te kleuren, ook met basis groenten of kruiden.
    Qua fruit is ook veel mogelijk, zacht fruit na bakken toevoegen of compôte van maken

Hartig

  • Ingrediënten:

    BASIS Flammkuchencrème:

     

    Of zelf maken:
    500 gr. Crème Fraîche
    300 gr. Sour Cream
    200 gr. Volle Yoghurt (10% vet)
    10 gram zout
    10 gram gemalen witte peper
    10 gram nootmuskaat
    Alle ingrediënten goed Mengen en met garde tot een smeuïge massa kloppen.

     

     

    Aan deze basiscrème kunnen diverse smaken worden toegevoegd, afhankelijk van het betreffende recept en topping.

    Voor de Flammkuchen pastrami, voeg je 150 gram grove mosterd toe aan de crème
    (moutarde de Meaux)

    Ingrediënten topping:
    1000 gram Kalfspastrami

    200 gram Tachiasische olijven

    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 groene paprika
    1 oranje paprika

    250 gram Rucola

    2 bossen krulpeterselie

    Werkinstructie:

    Snijd de kalfspastrami in kleine dobbelsteentjes van 5 x 5 mm. Gebruik hiervoor een keukenmes
    Snijd de paprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten.
    Was de rucola, drogen met centrifuge.
    Laat de olijven uitlekken op een zeef.

    Neem een Flammkuchen deegbodem, leg deze op een bamboe serveerplank en verwijder het papier.

    Strijk de bodem gelijkmatig in met 100 gram Flammkuchencrème (3 eetlepels) en laat de buitenste rand van 1 cm vrij van crème.

    Verdeel nu gelijkmatig 80 gram pastrami, 20 gram olijven, 20 gram paprika en 20 gram rucola over de crème.

    Ga nu met de plank naar de oven, open de deur van de voorverwarmde Flammuchenoven. Zet de plank in een hoek van 45 graden op de steen en schuif met behulp van de schuiver de bodem in één soepele beweging direct op de Flammkuchensteen. Sluit de deur en zet de wekker op vier minuten.

    Na vier minuten neem je met de schuiver de Flammuchen uit de oven, legt deze op de voorverwarmde serveerplank en snijd deze met Flammkuchenrolmes eerst twee maal in de lengte en vervolgens drie maal in breedte, zodat 12 gelijke stukken ontstaan. Garneer met 15 gram gehakte peterselie en vers gemalen peper.

    Recept Flammkuchen spek en uien

Zoet

  • Flammkuchen Appel Petit 26×18 cm

    Crème:
    1000 gram Flammkuchencrème
    50 ml. Amarettosiroop Monin
    15 ml. Gembersiroop
    60 gr. Vanille suiker
    30 gr. gemalen kaneel

    Crème mengen met bovenstaande ingrediënten en goed doorroeren.

    Topping:
    100 gr. gedroogde abrikoos
    100 gr. gedroogde vijg
    100 gr. gedroogde pruimedanten
    100 gr. witte rozijnen
    100 gr. krenten
    50 gr. gojibessen
    50 gr. granberries
    50 gr. verse gember

    Marinade:
    Deze ingrediënten klein snijden / magimix en marineren in
    60 ml jus d’orange
    40 ml witte wijn
    20 ml gembersiroop
    20 ml amarettosiroop

    Vers gesneden harde appel ‘en brunoise’

    Flammkuchen instrijken met de crème en beleggen met een mengsel van bovengenoemd fruit , hetzelfde gewicht totaal ingrediënten als gewicht van de bodem. 4 minuten bakken op 275 C°, na bakken garneren met verse munt en evt. poedersuiker.

    Recept Flammkuchen appel en zuidvruchten