<h1>flammkuchen recepten</h1>
Enkele suggesties met groenten in de hoofdrol
Flammkuchen
Crème:
• Flammkuchencrème
• Coulis van Peterselie, Knoflook en Citroenolie (Krulpeterselie en Bladpeterselie blenderen, samen met Knoflook en Citroenolie), op smaak brengen met Peper / Zout
• Ingrediënten mengen, basis Green Cream
Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren mini tomaatjes (gehalveerd), stukjes witvis (bijvoorbeeld Kabeljauw) en Lente-UiFlammkuchen
Crème:
• Flammkuchencrème
• Coulis van Rode Biet en Balsamico
• Op smaak brengen met Peper / Zout
• Ingrediënten mengen, basis Red Cream
Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren Ui, Sjalot, Aardappel, Spekjes en GeitenkaasFlammkuchen
Crème:
• Flammkuchencrème
• Coulis Gele Paprika
• Op smaak brengen met Peper / Zout
• Ingrediënten mengen, basis Yellow Cream
Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met verschillende kleuren klein gesneden Paprika, gerookte Makreel en garneer met gesnipperde BieslookFlammkuchen
Crème:
• Flammkuchencrème
• Rode Port (Ruby)
• Op smaak brengen met Peper / Zout
• Ingrediënten mengen, basis Port Cream
Bestrijk de Flammkuchenbodem met deze Crème, beleg met partjes Peer, gehalveerde druiven (pitjes verwijderen), gekaramelliseerde rode ui, geroosterde Hazelnoot en blauwe Kaas
(Stilton / Blue d’Auvergne etc.)
Garneer met WaterkersVerder zijn natuurlijk ontzettend veel recepten te verzinnen, volledig naar eigen inzicht en smaak.
Visueel is het mooi om de Crème te kleuren, ook met basis groenten of kruiden.
Qua fruit is ook veel mogelijk, zacht fruit na bakken toevoegen of compôte van maken
Hartig
Ingrediënten:
BASIS Flammkuchencrème:
Of zelf maken:
500 gr. Crème Fraîche
300 gr. Sour Cream
200 gr. Volle Yoghurt (10% vet)
10 gram zout
10 gram gemalen witte peper
10 gram nootmuskaat
Alle ingrediënten goed Mengen en met garde tot een smeuïge massa kloppen.Aan deze basiscrème kunnen diverse smaken worden toegevoegd, afhankelijk van het betreffende recept en topping.
Voor de Flammkuchen pastrami, voeg je 150 gram grove mosterd toe aan de crème
(moutarde de Meaux)Ingrediënten topping:
1000 gram Kalfspastrami200 gram Tachiasische olijven
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 oranje paprika250 gram Rucola
2 bossen krulpeterselie
Werkinstructie:
Snijd de kalfspastrami in kleine dobbelsteentjes van 5 x 5 mm. Gebruik hiervoor een keukenmes
Snijd de paprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten.
Was de rucola, drogen met centrifuge.
Laat de olijven uitlekken op een zeef.Neem een Flammkuchen deegbodem, leg deze op een bamboe serveerplank en verwijder het papier.
Strijk de bodem gelijkmatig in met 100 gram Flammkuchencrème (3 eetlepels) en laat de buitenste rand van 1 cm vrij van crème.
Verdeel nu gelijkmatig 80 gram pastrami, 20 gram olijven, 20 gram paprika en 20 gram rucola over de crème.
Ga nu met de plank naar de oven, open de deur van de voorverwarmde Flammuchenoven. Zet de plank in een hoek van 45 graden op de steen en schuif met behulp van de schuiver de bodem in één soepele beweging direct op de Flammkuchensteen. Sluit de deur en zet de wekker op vier minuten.
Na vier minuten neem je met de schuiver de Flammuchen uit de oven, legt deze op de voorverwarmde serveerplank en snijd deze met Flammkuchenrolmes eerst twee maal in de lengte en vervolgens drie maal in breedte, zodat 12 gelijke stukken ontstaan. Garneer met 15 gram gehakte peterselie en vers gemalen peper.
Zoet
Flammkuchen Appel Petit 26×18 cm
Crème:
1000 gram Flammkuchencrème
50 ml. Amarettosiroop Monin
15 ml. Gembersiroop
60 gr. Vanille suiker
30 gr. gemalen kaneelCrème mengen met bovenstaande ingrediënten en goed doorroeren.
Topping:
100 gr. gedroogde abrikoos
100 gr. gedroogde vijg
100 gr. gedroogde pruimedanten
100 gr. witte rozijnen
100 gr. krenten
50 gr. gojibessen
50 gr. granberries
50 gr. verse gemberMarinade:
Deze ingrediënten klein snijden / magimix en marineren in
60 ml jus d’orange
40 ml witte wijn
20 ml gembersiroop
20 ml amarettosiroopVers gesneden harde appel ‘en brunoise’
Flammkuchen instrijken met de crème en beleggen met een mengsel van bovengenoemd fruit , hetzelfde gewicht totaal ingrediënten als gewicht van de bodem. 4 minuten bakken op 275 C°, na bakken garneren met verse munt en evt. poedersuiker.