flammkuchen.nl-logo
Over ons

Impressie: http://youtu.be/NuL47KcnIaY

 

Alex Klein: Specialist en leverancier van de koelverse en zeer hoogwaardige Flammkuchenbodems van Maître Flambée.

"Na deze bodems in 2006 voor het eerst te hebben geproefd in Keulen, liet het ons niet meer los. De Biergarten aan de Rijn, bij het Hyatt Hotel, alwaar een goede vriend en oud collega me vertelde in een weekend met gemak 2.000 Flammkuchen te verkopen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ineens zag je het op meerdere menukaarten.
We proefden. En proefden.

En in vele variaties. Op de kerstmarkt in Düsseldorf of op het terras in Straatsburg.

Regelmatig heel erg lekker, maar soms ook dik, slap en smakend naar karton…

Een bezoek aan Karlsruhe, tussen het Zwarte Woud en de Weinstrasse, op de grens tussen Frankrijk en Duitsland bevestigde ons vermoeden: Absolute topkwaliteit en gedreven ondernemerschap.

We maakten kennis met Ralph Schlawatzki, CEO van Maître Flambée.

Een overtuigende passie voor iets dat eigenlijk uitsluitend bestaat uit bloem en water. En een zekere trots op de omgeving waar de Flammkuchen z’n oorsprong heeft. Autentisch als toverwoord, de rood-wit geblokte tafellakens incluis. Maar iedere keer dat we iets proefden, weer raakten we overtuigd van juist deze bodems.

De verschillen met andere producenten bleek groot. Na ruim 80 verschillende merken, huisgemaakte recepten en kant en klare Flammkuchen te hebben geproefd, was er maar één winnaar.

En nu vinden we het tijd om deze delicatesse met u te delen.

Al sinds 2008 verzorgen we voor enkele zeer trouwe relaties als restaurant Courzand, de Euromast en natuurlijk Van Zanten de juiste bodems.

Vaak gedacht; daar moeten we iets mee doen…

De aankondiging van de beurs Gastvrij Rotterdam 2013 was het laatste zetje dat we nodig hadden om dit agentschap verder groot te maken. Met lieve vrienden vol enthousiasme in no time een website gebouwd, de marketing in gang gezet en met een positieve blik werken aan onze droom: Nederland aan de Flammkuchen!

Naar ons gevoel, is het nu ook de juiste tijd voor de introductie van iets dat al heel lang bestaat, maar op de één of andere manier nog nooit echt is doorgedrongen tot de Nederlandse Horeca. Enerzijds ontstaan nieuwe gerechten en nieuwe smaken geïnspireerd op een bereikbaar aanbod uit alle windstreken. Anderzijds lopen we soms te snel voorbij aan iets dat gewoon erg lekker is. Probeer het maar.

Flammkuchen.nl is de handelsnaam voor het agentschap BeNeLux en is onderdeel van Casual Dining B.V.

Met vriendelijke groet,

Alex Klein"